«Що може втамувати спрагу змученого подорожника?»
Це зовсім не риторичне питання, оскільки в нашому випадку мова завжди йде ще й про вибір ідеальної пари до вечірньої люльки. І якщо в холодну пору року з цим завданням відмінно впорається, скажімо, віскі або ром, то теплим літнім вечором, погодьтеся, кращим варіантом стане келих прохолодного ароматного пива, а точніше елю ‒ наприклад, такого, як ми пили минулого четверга в ресторані з броварнею «Пивна дума» на Позняках.
Пиво відзначається низьким вмістом алкоголю, чудово втамовує спрагу, безліч його сортів відмінно поєднується з люлькою. Крім того, крафтове пиво відзначається ще й більш низькою карбонізацією, ніж в класичних масових сортах, що робить його ідеальною парою до люльки в теплу пору року. В той чудовий вечір усі ми мали чудову можливість спробувати весь асортимент пива, а також познайомитися з тонкощами крафтового пивоваріння та поставити свої запитання броварові Сергію Гойку, який провів для нас годинну лекцію і розповів багато цікавого про пиво взагалі, про особливості його виробництва, культури вживання, про різні його типи і стилі, німецький закон про чистоту пива і багато іншого.
На сьогоднішній день Сергій зварив вже більше сотні сортів і взяв впевнений курс до позначки 150. У своїй роботі він любить імпровізувати і не завжди дотримується канонів пивоваріння, усталених століттями. Його пиво відрізняється високою якістю, незвичайним смаком і несподіваними ароматними нотами. Сергій не любить повторюватися і намагається варити все нові і нові сорти, оскільки за роки роботи зібралася величезна кількість рецептів, і постійно хочеться нових відчуттів. Це нагадує наш постійний пошук ідеального тютюну, хоча відомі десятки відмінних перевірених сумішей. Він робить ставку на якість і використовує інгредієнти з усього світу – від американського солоду до японських дріжджів.
Перший ресторан з пивоварнею «Пивна дума» в Києві був відкритий в 2008 році і вже незабаром заклад завоював популярність серед шанувальників доброго пива і постійних клієнтів. На сьогоднішній день в Києві працює вже 4 ресторани. Крім чудового пива в меню – маса цікавих закусок і страв на будь-який смак. Асортимент напоїв періодично змінюється, і сорти відрізняються не тільки назвами! На літніх майданчиках все ще можна палити.
Свіжий IPA на підході через тиждень-два. Не втрачайте часу! Літо в розпалі! Тепер не обов’язково їздити в пивні тури до Німеччини, Чехії та Бельгії – все є на місці! Ми щиро дякуємо ресторану «Пивна дума» за чудову дегустацію і дуже цікаву презентацію та бажаємо закладу процвітання і успіху!
Prosit!
P.S. До початку дегустації до нас завітав відомий люльковий майстер Олександр Соколік і показав нам декілька своїх нових робіт. Ми не могли не поділитися фото.