22.06.2017 дегустация смачного пива у “Пивній Думі”

«Що може втамувати спрагу змученого подорожника?»

Це зовсім не риторичне питання, оскільки в нашому випадку мова завжди йде ще й про вибір ідеальної пари до вечірньої люльки. І якщо в холодну пору року з цим завданням відмінно впорається, скажімо, віскі або ром, то теплим літнім вечором, погодьтеся, кращим варіантом стане келих прохолодного ароматного пива, а точніше елю ‒ наприклад, такого, як ми пили минулого четверга в ресторані з броварнею «Пивна дума» на Позняках.

Пиво відзначається низьким вмістом алкоголю, чудово втамовує спрагу, безліч його сортів відмінно поєднується з люлькою. Крім того, крафтове пиво відзначається ще й більш низькою карбонізацією, ніж в класичних масових сортах, що робить його ідеальною парою до люльки в теплу пору року. В той чудовий вечір усі ми мали чудову можливість спробувати весь асортимент пива, а також познайомитися з тонкощами крафтового пивоваріння та поставити свої запитання броварові Сергію Гойку, який провів для нас годинну лекцію і розповів багато цікавого про пиво взагалі, про особливості його виробництва, культури вживання, про різні його типи і стилі, німецький закон про чистоту пива і багато іншого.

На сьогоднішній день Сергій зварив вже більше сотні сортів і взяв впевнений курс до позначки 150. У своїй роботі він любить імпровізувати і не завжди дотримується канонів пивоваріння, усталених століттями. Його пиво відрізняється високою якістю, незвичайним смаком і несподіваними ароматними нотами. Сергій не любить повторюватися і намагається варити все нові і нові сорти, оскільки за роки роботи зібралася величезна кількість рецептів, і постійно хочеться нових відчуттів. Це нагадує наш постійний пошук ідеального тютюну, хоча відомі десятки відмінних перевірених сумішей. Він робить ставку на якість і використовує інгредієнти з усього світу – від американського солоду до японських дріжджів.

Перший ресторан з пивоварнею «Пивна дума» в Києві був відкритий в 2008 році і вже незабаром заклад завоював популярність серед шанувальників доброго пива і постійних клієнтів. На сьогоднішній день в Києві працює вже 4 ресторани. Крім чудового пива в меню – маса цікавих закусок і страв на будь-який смак. Асортимент напоїв періодично змінюється, і сорти відрізняються не тільки назвами! На літніх майданчиках все ще можна палити.

Свіжий IPA на підході через тиждень-два. Не втрачайте часу! Літо в розпалі! Тепер не обов’язково їздити в пивні тури до Німеччини, Чехії та Бельгії – все є на місці! Ми щиро дякуємо ресторану «Пивна дума» за чудову дегустацію і дуже цікаву презентацію та бажаємо закладу процвітання і успіху!

Prosit!

P.S. До початку дегустації до нас завітав відомий люльковий майстер Олександр Соколік і показав нам декілька своїх нових робіт. Ми не могли не поділитися фото.

  • DSC01167
  • DSC01168
  • DSC01169
  • DSC01170
  • DSC01171
  • DSC01172
  • DSC01173 (1)
  • DSC01180
  • DSC01182 (1)
  • DSC01190
  • DSC01202
  • DSC01206
  • DSC01208
  • DSC01221
  • DSC01224
  • DSC01228
  • DSC01236
  • DSC01238
  • IMG_20170630_193117
  • DSC01164