Урочисте засідання 13.04.2017 р.

13.04.2017 р на урочистому засіданні було приведено до присяги і прийнято в клуб Олексія Герасименко з чим його і вітаємо.
Також на цьому засіданні була проведена дегустація тютюну Cornell & Diehl Chenet’s Саке, який був подарований клубу нашим партнером сигарним домом “Мериленд” з нагоди всесвітнього дня курців люльки.

  • 33311313004_cf080ab8a3_o
  • 33311313904_9b076235fc_o
  • 33678592643_03496ce7e3_o
  • 33678592803_ffef76e6bb_o
  • 33678592823_6ed1c3eafb_o
  • 33769157240_74b117aa93_o
  • 33769157760_4d122b6c70_o
  • 33786511054_602eff30b1_o
  • 33786550674_85929108f9_o
  • 33786574764_cfcc897489_o
  • 33819654713_00f1931a55_o
  • 33819735833_a83755c37c_o
  • 33819739313_bcacfc8c37_o
  • 33819739563_142e3654b6_o
  • 33819845103_51344a4a63_o
  • 34103486260_17983bab4e_o
  • 34243936810_1276ca1a22_o
  • 34328508302_2bce3651fe_o
  • 34358191301_4688f512bf_o
  • 34488569945_95827dab85_o
  • 34488570045_84e8fcd317_o
  • 34488570095_0b0b77660d_o
  • 34499111491_c134808e10_o
  • 34499112881_ec90ce56c9_o
  • 34499146741_b8e314e44d_o
  • 34499156111_aa14d7bf58_o
  • 34499156621_acab43b796_o
  • 34499201161_599b07f149_o
  • 34588279526_77630e690b_o
  • 34588285906_40bec990f0_o
  • 34588286006_32d7a0cef1_o
  • 34588286486_936a275f11_o
  • 34588322936_7c60b94680_o
  • 34588415026_0473a2afdf_o
  • 34588585496_062730f92c_o
  • 34629714065_299b5bb6e4_o
  • 34629831635_4d06bf9e03_o
  • 34629834185_e637455c6a_o
  • 34629834315_367d7226b8_o
  • 34629967655_1672c87a6a_o

За підсумками дегустації президентом клубу Дмитром Назаренко був складений наступний звіт:

П’єр Шене (Pierre Chenet) – так звали американського фермера, який в 1824 році став першою білою людиною, яка виготовила перік за рецептом, яким до цього користувалися північноамериканські індіанці.

На честь нього і названа ця суміш, причому не даремно – зміст періка в ній за чутками становить до 35%. Cornel & Diehl не люблять розмінюватися на дрібниці, але погодьтеся, це немало, особливо з урахуванням того факту, що в більшості сумішей його вміст коливається в межах від 5 до 10% …

Chenet’s Cake – суміш із серії, призначеної для тривалої витримки. Блендер передбачає, що свого максимального смаку вона досягне після 10-15-річної витримки. Але ми не станемо чекати, а закуримо прямо зараз…

Для експериментів нам дісталася банка розфасовки 2016 року, вже порядком роздута, що натякає на певні процеси, що відбуваються всередині. Зазвичай це хороший знак.

З щойно відкритої банки назовні виривається дуже характерний аромат, властивий натуральним сумішам з періком – з чітким, оцтово-винним профілем і фруктовими тонами. Сам тютюн стрічкової нарізки середньої ширини, спресований в досить щільний кейк дуже приємного і живого червонувато-коричневого кольору. Вологість суміші трохи вище оптимальної, але тютюн цілком годиться для куріння відразу, практично без підсушування. Суміш прекрасно розминається, а її якість заслуговує похвали.

Розкурюється добре, практично відразу дає смак – спочатку помірно м’який, який після першої третини впевнено посилюється і зберігається практично до кінця куріння.

Смак характерний вірджинієвий з приємною гостротою періка. Невелика кількість берлі надає суміші глибини і міцності, берлі відчувається, але не домінує і не спотворює чудовою загальної картини.

З огляду на досить високу міцність цей тютюн добре підійде для вечірнього куріння. Він вимагатиме уваги і концентрації, але сповна винагородить вас багатим і тонким смаком.

Складно судити про тютюн з першого разу, але очевидно, що у цій суміші є хороші шанси очолити рейтинги любителів сумішей з періком.

Було б дуже цікаво спробувати цю суміш після пристойної витримки.

У дегустації взяли участь 12 осіб. Більшість оцінило тютюн високо, присвоївши оцінки 8-9 балів. Середній бал 8.

Тютюн для дегустації люб’язно наданий партнером клубу – Сигарним домом «Меріленд».