Дегустація 09.03.2017 р.

Узагальнений звіт Президанта КККЛ Дмитра Назаренка про дегустацію 09.03.2017 р.

Зразок №5.

Виробник: Дмитро Мельниченко

Склад: вірджинія, кавендіш, берлі (?)

Я не брав участі в клубній дегустації у курив цей тютюн в звичайних умовах. Половину трубки викурив вдома і половину на вулиці.

За фактом: досить світлий крамбл-кейк з рідкісними пухкими бурими включеннями. Запах нейтральний тютюновий, трав’янистий. Ріжеться, розминається, набивається відмінно. Вологість оптимальна.

За відчуттями: горить рівномірно, сухо, не гасне.

Смак: тютюновий, кислувато-терпкий, простий. Берлі в смаку домінує. Практично відразу після набивання проявляються легкі, але виразні сигарні тони, які зберігаються протягом усього куріння. Аромат в приміщенні нагадує дим сигарет. Вміст нікотину низький-середній. Язик не щипає. Після куріння залишає кислуватий післясмак. Я не без зусиль викурив люльку середнього розміру.

Тютюн цілком придатний для куріння, але справив досить слабке враження, особливо на тлі зразків, які ми пробували раніше. У першій третині смак практично був відсутній і набрав сили лише біля середини.

Коментарі членів клубу, викладені в дегустаційних картках:

«Горить рівно, прохолодно. В цілому тютюнець непоганий, на любителя».

«Солодкий дим, гіркий осад».

«Якщо не розбещений тютюном, то курити іноді можна».

«Горить рівно, впевнено. На початку присмак спецій. До середини з’явився сигаретний присмак, але не противний, під кінець пропав. Наприкінці розкрився аромат, з’явилася приємна терпкість, трохи солодощі. В цілому непогано».

«Аромат диму в кімнаті жахливий. Щось між сіном і «Біломорканалом». Куриться досить добре, але смак спочатку солодкуватий, а всередині появляється кислинка. Наприкінці взагалі неприємний присмак залишається (хоча до самого кінця не докурив)».

Висновок

Натуральний тютюн середньої міцності. За умови, що вам сподобається смак і аромат, підійде для повсякденного куріння. Можливо, любителям сигар, він сподобається. Мені цей тютюн здався плоским і монотонним. Не виключено, що легка ароматизація змінила б картину в кращу сторону.

У дегустації взяли участь 9 членів клубу. Більшість оцінила суміш стримано, присвоївши оцінки від 6 до 8 балів. Середній загальний бал: 7.

Ми дякуємо Дмитру Мельниченку за працю, майстерність і люб’язно наданий зразок!